I samarbeid med CMC Markets

Solstad Farstad øker inntektene men taper penger

Rederiet Solstad Farstad postet sine kvartalstall for fjerde kvartal 2017 torsdag kveld.
Rapporten viser at selskapet har økt inntektene til 1,1 milliarder kroner i siste kvartal av 2017, opp fra 475,5 millioner kroner for samme periode i 2016. Samtidig er inntektene for hele 2017 opp til 3,78 milliarder, sammenlignet med 2,58 milliarder for 2016.
Underskuddet ble likevel stort. Før skatt postet man et underskudd på 1,14 milliarder kroner i fjerde kvartal. Det er en betydelig forbedring fra 2016 da man gikk med 1,5 milliarder kroner i underskudd.
For året 2017 har man endt på et underskudd på 330 millioner kroner, sammenlignet med 815,2 millioner i 2016 - alle tall før skatt.
Justert EBITDA viser et overskudd på 210 millioner for fjerde kvartal og 943 millioner for året som helhet. Årsresultatet er ned fra 1,010 milliarder i 2016.
Solstad Farstad er landets største offshoreskiprederi med om lag 150 skip og 3.000 ansatte.
Dette er andre kvartal hvor resultat og tap inkluderer alle sammenslåtte enheter, og derfor kan ikke tallene sammenlignes med tidligere perioder.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 - 06:00

Siste nytt

Resultatkollaps for skoprodusent

Skoprodusenten Skechers rapporterte torsdag kveld et resultat per aksje på 29 cent, langt under forventingen på 41 cent, skriver CNBC.
Aksjen får hard medfart i etterhandelen. Like før midnatt har aksjekursen stupt hele 26,86 prosent.
Selv om resultatet ikke var det beste, endte omsetningen opp som forventet på 1,12 milliarder dollar. Nettoresultatet endte på 45 millioner dollar, ned 23,9 prosent f...Se mer

Blackstone kan forvalte mer enn 500 milliarder dollar i 2019

– Vi forventer at vår neste super-innsamling vil føre til at forvaltningskapitalen vår bikker 500 milliarder dollar – mest sannsynlig innen første halvår i 2019, sier administrerende direktør i Blackstone Stephen Schwarzman etter selskapet slapp kvartalsresultatene sine torsdag.
Siden det gikk på børs i 2007, har selskapets forvaltningskapital mer enn femdoblet seg. I slutten av juni 2018 var forv...Se mer

Cannabis-produsent fikk flyvende start på Wall Street

Kanadiske Tilray Inc. ble torsdag det første marihuana-selskapet som børsnoteres på Wall Street. Det gikk over all forventing.
Som E24 omtalte tidligere torsdag var kursen i IPO (Initial Public Offering) 17 dollar per aksje, men allerede da den første handelen skjedde omkring 50 minutter ut i handelsdagen var denne kursen passert med god margin.
Den første handelen kom inn på 22,87 dollar per aks...Se mer

Microsoft økte omsetningen med 17 prosent

Teknologigiganten Microsoft leverer bedre enn ventet. Selskapet noterer seg et justert resultat på 8,9 milliarder dollar, tilsvarende 1,13 dollar per aksje i sitt fjerde kvartal. Ifølge CNBC ventet man på forhånd at selskapet skulle levere 1,08 dollar per aksje.
Selskapet opererer med skjevt regnskapsår, og kvartalet som sluttet 30. juni er således det siste i deres finansielle år.
– Vi hadde et utrolig år, og p...Se mer

Wall Street endte ned – Dow Jones falt 0,53 prosent

De toneangivende indeksene i New York hadde en tung dag torsdag.
Dow Jones falt 0,53 prosent, Nasdaq Composite falt 0,37 prosent og S&P 500 endte ned 0,39 prosent.
Samtidig øker handelsuroen på nyheten om at EU kan ta igjen med samme mynt dersom USA legger importtoll på europeiske biler.
Etter gårsdagens resultater falt American Express 2,74 prosent, og eBay falt 10,12 prosent. Nedgangen skyldes...Se mer

Tobakksprodusenten Phillip Morris nedjusterer salgsmål

Phillip Morris International nedjusterte salg- og omsetningsmålene sine etter at etterspørselen etter deres røykfrie e-sigaretter (IQOS) var lavere enn ventet, skriver selskapet i kvartalsrapporten som ble sluppet torsdag.
Selskapet nedjusterte prognosene sine for årsresultatet i 2018, da nye produkt - og markedsføringskostnader i Japan er ventet å påløpe. Nåværende prognose er et resultat per aks...Se mer

Det hvite hus: – Trump respekterer Feds uavhengighet

President Donald Trump er i hardt vær etter han i et intervju med CNBC sa at han ikke liker Feds renteøkninger. I en uttalelse fra Det hvite hus skriver man at Trump anerkjenner Feds uavhengighet.
– Selvsagt respekterer presidenten Feds uavhengighet. Som han sa anser han Fed-sjef Jerome Powell til å være en veldig bra mann og han ikke blander seg inn i Feds pengepolitiske beslutninger, skriver Det...Se mer

Boeing tror på økte inntekter fra utenlandske forsvarskjøp

Mer enn 40 prosent av inntektene fra forsvarsrelaterte salg kan komme fra ikke-amerikanske kjøpere, sier Boeings sjef for internasjonale salg Gene Cummingham til Reuters. Boeing følger med på flere kommende innkjøpsrunder i Europa. Tyskland ser etter å kjøpe rundt 90 jagerfly til å erstatte deres aldrende Tornado-flåte. De har tidligere uttalt at de vil prioritere å kjøpe flere Eurofightere, men...Se mer

Nå vil Uber tilby snacks i bilen

Torsdag annonserte Uber at de inngår et samarbeid med den amerikanske oppstartsbedriften Cargo, skriver Forbes.
Cargo leverer en automat som plasseres mellom førersetet og passasjersetet foran. Ideen bak automaten er at passasjerer kan bestille snacks og andre varer når de er ute på tur.
Cargo har inngått avtaler med selskap som Starbucks, Kellogg’s og Mars Wrigley Confectionary. Omtrent 30 prosen...Se mer

Nedtur for europeiske børser

Det europeiske markedet har øynene rettet mot kvartalsrapportene, og dermed er dette den største driveren i markedet torsdag, skriver CNBC.
Stort sett falt alle de europeiske børsene torsdag. Det hederlige unntaket ble London-børsen som steg svakt.
Slik endte dagen på Europa-børsene:
  • Samleindeksen Estoxx 50 endte ned 0,41 prosent
  • FTSE 100 i London steg 0,10 prosent
  • DAX i Frankfurt falt 0,62 prosent
  • CAC40 i Paris falt 0,56 prosen...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%