I samarbeid med CMC Markets

Statoil kjøper seg inn i to polske havvindprosjekter

Statoil har inngått avtale med Polenergia om å kjøp 50 prosent eierandel i to utviklingsprosjekter for havvind i Polien.
Det to prosjektene har en planlagt kapasitet på 1.200 MW med potensial til å forsyne over to millioner polske hjem med strøm.
De to prosjektene ligger henholdsvis 27 og 40 kilometer til havs.
Statoil oppgir ingen økonomiske detaljer rundt transaksjonen. Konserndirektør Irene Rummelhoff sier i pressemeldingen at Statoil har som ambisjon om å vokse innenfor fornybar energi noe som medfører investeringer på 10 milliarder euro frem mot 2030.

Siste nytt

Oljeprisen stiger etter håp om fornyet Russland-kutt

Oljeprisen skjøt opp igjen natt til fredag etter å ha falt hele dagen. Spotprisen på nordsjøolje var oppe i 69,97 dollar fatet, men har siden falt tilbake litt. Fredag morgen er oljeprisen opp 1,10 prosent for dagen til 69,53 dollar.
Ifølge Reuters er det en uttalelse fra Saudi-Arabia som ligger bak oppgangen. I en uttalelse fra energiminister Khalid al-Falih, heter det at Russland må forlenge pro...Se mer

Asia-børsene faller kraftig etter Trumps Kina-toll

Asiatiske børser faller kraftig fredag morgen etter at president Donald Trump torsdag kveld annonserte at han vil innføre en straffetoll på import av kinesiske varer, noe som sendte Wall Street kraftig i rødt.
Yen styrker seg mot dollar, og har ikke vært så sterk på over et år. Det bidrar til at den japanske børsen er den som faller aller mest. Også gullprisen skyter opp.
Hannah Anderson, strategiker v...Se mer

Vistin har hentet 300 millioner kroner

Tidligere torsdag varslet Vistin Pharma at de ville hente 300 millioner kroner i en rettet emisjon til den nye energisatsingen.
Nå melder selskapet at emisjonen var vellykket, og de har hentet hele beløpet ved utstedelse av snaut 26,79 millioner aksjer til kurs 11,20 kroner.
Selskapet skriver at de har planer om å gjennomføre en reparasjonsemisjon for aksjonærene som ikke fikk mulighet til å delta i...Se mer

Kilder: Dropbox-aksjen blir priset høyere enn ventet

Noteringskursen til Dropbox blir på 21 dollar per aksje - noe som er høyere enn ventet.
Det skriver flere amerikanske medier, og viser til kilder med kjennskap til saken. Når selskapet går på børs fredag vil det dermed ha en estimert markedsverdi på 8,2 milliarder dollar, ifølge Bloomberg.
Prisen tilsier at selskapet vil hente 756 millioner dollar.
Onsdag meldte Drobbox at de ventet en pris i interva...Se mer

Nike gikk fra overskudd til tap etter skattesmell

Sportsgiganten økte salgsinntektene mer enn ventet i tredje kvartal i det avvikende regnskapsåret 2018.
Selskapet tapte 921 millioner dollar, tilsvarende 7,12 milliarder norske kroner. Det tilsvarer et tap på 57 cent per aksje.
I samme periode året før fikk Nike et overskudd på 1,1 milliarder dollar, eller 68 cent per aksje.
Omsetningen økte syv prosent til 9 milliarder dollar, sammenlignet med 8,4 m...Se mer

Trump-toll senket kinesiske teknologikjemper

De USA-noterte aksjene til kinesiske teknologiselskaper faller tungt torsdag, etter at president Donald Trump kunngjorde importtoll på varer fra Kina, skriver Marketwatch.
På USA-børsene vekkes frykten for handelskrig etter kunngjøringen. De tre hovedindeksen er i rødt, men ekstra hardt går det utover et knippe kinesiske tungvektere.
  • De amerikanske aksjene til netthandelskjempen Alibaba endte ned 5,...Se mer

Tegn til panikksalg etter Trumps straffetoll

Amerikanske aksjer falt tungt torsdag.
Industriindeksen Dow Jones endte ned ned 2,93 prosent, den brede indeksen S&P500 falt 2,52 prosent og teknologitunge Nasdaq var ned 2,43 prosent.
Arms-indeksen, et volumvektet mål på intensiteten på salg og kjøp i det brede amerikanske markedet, har steget til 2.086 poeng, og er med det over grensen som indikerer panikksalg, skriver Marketwatch.
Når indeksen stiger over 1.000...Se mer

Axactor kjøper boligportefølje i Spania

Axactor melder at det har kjøpt en boligportefølje i Spania, bestående av såkalt REO (boliger som er overtatt av bankene fordi gjelden er misligholdt).
Porteføljen har en verdi på over 26 millioner euro, og er kjøpt fra finansinstitusjonen Cajamar.
Innkassoselskapet skriver at det fortsetter investeringene i eiendomsmarkedet i Spania gjennom dette kjøpet, som er det femte i sektoren.

Priset DWS-notering - Deutsche Bank får 13 mrd.

Noteringsprisen på Deutsche Banks forvaltningsavdeling DWS er blitt fastsatt til 32,5 euro per aksje. For sin andel vil den tyske storbanken få 1,4 milliarder euro, eller 13,3 milliarder kroner.
Når DWS går på børs er det til en lavere pris enn Deutsche Bank hadde håpet på, men det er likevel et skritt videre i toppsjef John Cryans forsøk på å få banken på føttene igjen, skriver Reuters.
Deutsche Bank har de siste åre...Se mer

Tydelig børsfall i Europa torsdag

Det er i kjølvannet av at Wall Street endte i minus onsdag, mens utviklingen var blandet på børsene i Asia torsdag.
Mulig global handelskrig kan også være med på å tynge markedene, særlig med nyheter om at Kina vil gjengjelde straffetollen fra USA.
Slik endte ferden for de største europeiske indeksene torsdag:
  • Den brede indeksen Stoxx Europe 600 falt 1,66 prosent
  • Samleindeksen Estoxx50 endte ned 1,...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%