Telenor gikk mot strømmen mens Oslo Børs klatret

Etter blandede fra signaler fra de asiatiske markedene, åpnet Oslo Børs flatt på ukens første dag.
Dagen endte imidlertid opp 0,58 prosent til 840,13 poeng.
Den positive ukestarten kommer etter en uke der Oslo Børs gikk i motsatt retning av de globale markedene og endte i minus. Med dagens oppgang er Hovedindeksen opp 0,04 prosent den siste uken.
Samtlige av de ti mest omsatte aksjene – med unntak av Telenor (-0,66 prosent) – bidro til å dra Oslo Børs i positiv retning.
Ellers var det de tunge selskapene DNB (+1,34 prosent), Statoil (+1,13 prosent) og Marine Harvest (+2,78 prosent) som stod for det meste av oppgangen.
Dagens vinner ble Polarcus, som steg 20,59 prosent, mens Rec Silicon ble taperen med et fall på 7,98 prosent etter å ha blitt jekket ned av HSBC.

Siste nytt

Strateg: Fremdeles stor risiko for pundet

Like før det britiske parlamentet stemte ned statsministere Theresa Mays brexit-forslag falt pundet bratt, men hentet seg inn igjen etter resultatet ble kjent.
Flere eksperter advarer onsdag om at valutaen kan havne under press i de neste månedene, på grunn av usikkerheten knyttet til hvordan Storbritannia skal forlate EU.
– Vi mener det fremdeles er stor risiko. At Mays forslag ble stemt ned tok...Se mer

Høyeste flåteutnyttelse for Prosafe siden 2015

Boligriggselskapet Prosafe har kommet med en oppdatering for fjerde kvartal 2018.
Der kommer det frem at selskapet økte flåteutnyttelsen til 63 prosent. Det er den høyeste siden tredje kvartal 2015. I 2018 var flåteutnyttelsen 47,3 prosent mot 38,4 prosent i 2017.
Økningen skyldes først og fremst et helt kvartal med arbeid for Safe Scandinavia og arbeid i to tredjedeler av kvartalet for Safe Concord...Se mer

Overgang til nye skatteregler gir økt resultat

I desember 2018 vedtok Stortinget nye skatteregler for forsikrings- og pensjonsforetak.
Det innebærer at skatterisiko og -volatilitet reduseres betydelig for Storebrand, ifølge en melding.
– Som følge av forskjell mellom virkelig verdi og skattemessig verdi har Storebrand tidligere regnskapsført en utsatt skatt tilknyttet eiendom eiet av kundemidlene. Denne utsatte skatten fraregnes ved innføringen...Se mer

DNB-Bjerke: – Ingen vil gå i fakkeltog for Oslo Børs

DNBs toppsjef Rune Bjerke skriver i et leserinnlegg i Dagens Næringsliv om de potensielt negative konsekvensene ved et salg av Oslo Børs til utenlandske eiere, onsdag.
I leserinnlegget skriver Bjerke blant annet: «Det er ingen som går i fakkeltog for å beholde Oslo Børs på norske hender, men vi må sikre kapitaltilgangen til norske bedrifter».
Han skriver videre at det er ufortjent at ingen går i f...Se mer

Nye skatteregler gir resultateffekt på 4 milliarder

Ved lov av 20. desember vedtok Stortinget nye skatteregler, med tilhørende overgangsregler, for livsforsikring- og pensjonsforetak.
Det medfører at DNB Livsforsikring vil ha en skatteinntekt på rundt fire milliarder kroner for 2018, ifølge en melding tirsdag.
Regnskapsmessige effekter for DNB vil være en resultateffekt i fjerde kvartal på rundt fire milliarder, som føres som inntekt under skattekos...Se mer

Miljømyndigheter gir Hydro grønt lys i Brasil

Verdens største aluminaraffineri tar et viktig skritt mot å gjenåpne full produksjon, men Norsk Hydro venter fortsatt på tillatelse fra domstol.
I en børsmelding natt til onsdag skriver Norsk Hydro at miljødirektoratet Semas fjerner produksjonsforbudet ved selskapets Alunorte-anlegg i Brasil.
Semas er direktoratet for miljø og bærekraft i den brasilianske staten Pará. Direktoratet har nå gitt ut e...Se mer

Oljeprisen på stigende front – snuser på 61 dollar

Nordsjøolje stiger 0,23 prosent til 60,74 dollar per fat onsdag morgen. Også i løpet av tirsdag steg prisen, som nå ligger godt over en dollar høyere enn den gjorde tirsdag morgen.
Tirsdagens løft kom ifølge Reuters etter Kina lovte nye skattegrep for å stimulere økonomien. Bekymring for en lavere etterspørsel fra Kina, som er verdens største importør av råolje, har tynget prisen i det siste.
Samtidig kom det amerikanske e...Se mer

Asia-børsene blandet tross tydelig Wall Street-oppgang

Det er en blandet utvikling på børsene i Asia, til tross for at Wall Street endte med solid oppgang tirsdag.
Tirsdag fikk globale markeder et løft ledet av Kina, etter at landets myndigheter signaliserte nye skattekutt for å stimulere økonomien.
Den optimismen ser ut til å ha visnet onsdag, skriver Financial Times. Samtlige segmenter er i minus på Hang Seng-indeksen.
I Tokyo ledes børsfallet av energ...Se mer

Finansdirektøren i Snap går av - aksjen faller

Tim Stone går av som finansdirektør i Snap, selskapet bak bildedelingstjenesten Snapchat. Aksjen faller 7,49 prosent i etterhandelen på Wall Street.
Stone går av for å følge nye muligheter, skriver selskapet i en melding. Han kom inn i selskapet i mai 2018 fra Amazon.
Stones avgang kommer etter at flere andre med toppstillinger i selskapet har gått av.
Snap skriver også at de vil legge frem resulta...Se mer

Frontline øker i renseanleggselskap

John Fredriksens tankrederi Frontline øker i selskapet Feen Marine Scrubbers (FMSI), som har spesialisert seg på renseanlegg på skip.
Det kommer frem av en børsmelding.
Frontline øker eierskapet til 28,9 prosent. Det skjer etter at FMSI kjøpte en andel på 30,8 prosent i FMSI fra Bjørnar Feen, som er grunnleggeren av selskapet.
I fjor sommer gikk Frontline inn i selskapet, og satset med det på såka...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%