I samarbeid med CMC Markets

Telenor og Telia blar opp 790 mill. for norske mobilfrekvenser

Statens teletilsyn, Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom), melder at auksjonen for mobilfrekvenser i 900-megahertzbåndet nå er avholdt.
Resultatet ble at Telia og Telenor sikret seg to blokker à 2x5 megahertz hver i 900-båndet. Telia blar opp 393,9 millioner, mens Telenor blar opp 396 millioner.
Lisensene er teknologinøytrale, slik at mobilselskapene kan bruke hvilken teknologi de vil. 900-båndet er svært attraktivt fordi det gir god dekning per mast målt opp mot kapasiteten frekvensen gir. Tradisjonelt har 900-båndet vært brukt til 2G siden GSM-teknologien kom på 90-tallet, men i senere år har man gått over til å bruke nyere teknologier i båndet som 3G.
Ifølge Nkom var utropsprisen 140 millioner kroner for hver blokk, og etter 29 runder i auksjonen endte man til slutt opp med resultatet. Nå går man over i en ny fase på opptil fire uker der partene får anledning til å forhandle om plasseringen av blokkene sine.
Ettersom selskapene allerede eier andre lisenser i 900-båndet har selskapene ofte preferanser om å samle blokkene sine og/eller plassere de forskjellige steder i båndet.
Ifølge Nkom var det en tredje aktør som også deltok, men det nevnes ikke hvilket selskapet det er snakk om. Ice-sjef Eivind Helgaker bekrefter overfor Inside Telecom at det var Ice som var den tredje aktøren.
Telia skriver i en pressemelding at frekvensene de har sikret seg blir viktige på veien mot utbygging av det kommende 5G-nettet.
– Vi er godt fornøyd med utfallet av auksjonen og kan love at de naturressursene som frekvensene er vil komme samfunnet og alle innbyggerne i Norge til gode. Vårt 4G-nett ble nylig kåret til Norges beste for andre år på rad, og disse frekvensene vil sikre vår fremtidige evne til å være en digital tilrettelegger samt bli en viktig brikke på veien mot tingenes internett og 5G-samfunnet, sier Abraham Foss, administrerende direktør i Telia Norge, i en pressemelding.

Siste nytt

Solid omsetningsvekst for Easyjet

Det britiske lavprisselskapet Easyjet økte inntektene i første kvartal (avvikende regnskapsår) med 14,4 prosent, til 1.14 milliarder pund, 111 milliarder kroner.
Selskapet kan også vise til en passasjervekst på 8 prosent, samtidig som kapasitet målt i setekilometer (ASK) økte med 7,4 prosent, og inntektsgivende setekilometer økte med 9,7 prosent.
Fyllingsgraden økte med 2,1 prosentpoeng til 92,1 pro...Se mer

REC Silicon faller etter USAs varsel om soltoll

Aksjen til REC Silicon faller 2,5 prosent fra start på Oslo Børs i kjølvannet av at USA har varslet en toll på 30 prosent på import av blant annet utstyr til solcellepaneler.
Med unntak av den forkastede handelsavtalen Trans-Pacific Partnership (TPP) og reforhandlingen av North American Free Trade Agreement (Nafta), kan grepet bli sett på som ett av de første i Donald Trumps proteksjonistiske strat...Se mer

Aker Solutions bykser etter milliardkontrakt

Aker Solutions-aksjen bykser 4,78 prosent til 50 kroner aksjen tirsdag morgen.
Det skjer etter at leverandørselskapet tirsdag varslet at de har blitt tildelt en kontrakt fra Statoil for å levere subsea produksjonssystemer til feltene Troll fase 3 og Askeladd, for utvikling av gassproduksjon.
Kontrakten har en total estimert verdi på 1,5–2 milliarder kroner, skriver selskapet i en børsmelding.

Oslo Børs følger verdens markeder opp tirsdag

Hovedindeksen åpner opp 0,37 prosent til 843,89 poeng tirsdag, etter positiv utvikling i USA i går og i Asia i løpet av natten.
De mest omsatte aksjene i åpningsminuttene er Statoil (+0,63 prosent), Schibsted (+2,37 prosent) og Telenor (flat).
«Optimismen skyldes flere forhold, deriblant en midlertidig budsjettenighet i USA, økte vekstprognoser globalt, nye rekordnoteringer på verdens børser, samt m...Se mer

Black Sea Property med Thomas Cook-avtale

Ferieutbyggeren har inngått en avtale med chartergiganten Thomas Cook som gjør at deres kunder kan bestille opphold ved Black Sea Propertys (BSP) Aheloy Beach Resort i Bulgaria.
Avtalene gjelder for sommersesongen 2018, og det kommer ikke frem hvor mye avtalen er verdt.
BSP melder også at det trolig vil bli gjennomført en refinansiering av et av selskapets byggelån hos UniCredit Bulbank i første kva...Se mer

Goliat-stans ga lavere oljeproduksjon enn ventet

Norges oljeproduksjon var i desember lavere enn Oljedirektoratets prognoser for måneden. Det ble i snitt produsert 1,54 millioner fat olje per dag.
Det er 4 prosent svakere enn ventet, skriver Oljedirektoratet.
Produksjonen av råolje var på 1,51 millioner fat per dag i november og 1,68 millioner fat per dag i desember året før.
At produksjonen er lavere enn prognosene skyldes at skandaleplattformen G...Se mer

Reparasjonsemisjon i Bank2

Styret i forbrukslånsbanken har vedtatt å fullføre en rettet emisjon på rundt 70 millioner kroner mot enkelte eksisterende aksjonærer. Emisjonen ble kunngjort og gitt fullmakt på, under et ekstraordinært styremøte den 29. september i år.
Aksjonærene vil få kjøpe aksjer til en pris på 9,50 kroner.
Emisjonen vil gi selskapet opptil fem millioner kroner i ekstra brutto kapitaltilførsel, og skal brukes...Se mer

Tryg med svakere fjerde kvartal - Norge trekker ned

Det danske forsikringsselskapet som er store i Norge leverte i dag et resultat etter skatt på 527 millioner danske kroner i fjerde kvartal, ned fra 560 millioner danske kroner i fjerde kvartal i 2016.
Den totale inntekten endte på 4,48 milliarder danske kroner, også noe ned fra samme kvartal i fjor som endte på 4,50 milliarder kroner.
Av Trygs markeder, så selskapet en salgssvekkelse i det norske pr...Se mer

Protector Forsikring spår vekst på 20 prosent i år

Ettersom 1. januar forfallet er av vesentlig betydning for Protector Forsikring gis markedet her en oppdatering på utviklingen i selskapets premieinntekter.
Protector forsikring skriver i en børsmelding at de venter at første kvartal i år vil være sterkere enn tilsvarende tre måneder i fjor.
Selskapet skriver at de forventer en total premievekst for hele virksomheten i 2018 på 20 prosent inkludert...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%