I samarbeid med CMC Markets

Telenor og Telia blar opp 790 mill. for norske mobilfrekvenser

Statens teletilsyn, Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom), melder at auksjonen for mobilfrekvenser i 900-megahertzbåndet nå er avholdt.
Resultatet ble at Telia og Telenor sikret seg to blokker à 2x5 megahertz hver i 900-båndet. Telia blar opp 393,9 millioner, mens Telenor blar opp 396 millioner.
Lisensene er teknologinøytrale, slik at mobilselskapene kan bruke hvilken teknologi de vil. 900-båndet er svært attraktivt fordi det gir god dekning per mast målt opp mot kapasiteten frekvensen gir. Tradisjonelt har 900-båndet vært brukt til 2G siden GSM-teknologien kom på 90-tallet, men i senere år har man gått over til å bruke nyere teknologier i båndet som 3G.
Ifølge Nkom var utropsprisen 140 millioner kroner for hver blokk, og etter 29 runder i auksjonen endte man til slutt opp med resultatet. Nå går man over i en ny fase på opptil fire uker der partene får anledning til å forhandle om plasseringen av blokkene sine.
Ettersom selskapene allerede eier andre lisenser i 900-båndet har selskapene ofte preferanser om å samle blokkene sine og/eller plassere de forskjellige steder i båndet.
Ifølge Nkom var det en tredje aktør som også deltok, men det nevnes ikke hvilket selskapet det er snakk om. Ice-sjef Eivind Helgaker bekrefter overfor Inside Telecom at det var Ice som var den tredje aktøren.
Telia skriver i en pressemelding at frekvensene de har sikret seg blir viktige på veien mot utbygging av det kommende 5G-nettet.
– Vi er godt fornøyd med utfallet av auksjonen og kan love at de naturressursene som frekvensene er vil komme samfunnet og alle innbyggerne i Norge til gode. Vårt 4G-nett ble nylig kåret til Norges beste for andre år på rad, og disse frekvensene vil sikre vår fremtidige evne til å være en digital tilrettelegger samt bli en viktig brikke på veien mot tingenes internett og 5G-samfunnet, sier Abraham Foss, administrerende direktør i Telia Norge, i en pressemelding.

Siste nytt

Lagertall fra USA - større tilbakegang enn ventet

Amerikanske oljelagre falt mye mer enn ventet, og endte på en tilbakegang på 7,2 millioner fat, mot estimatet på −3,1 millioner fat.
Oljeprisen responderte umiddelbart - stiger opp mot 51 dollar fatet. Hvis prisen når det nivået, vil det være første gang siden mai.
Bensinlagrene viser en tilbakegang på 1 million fat, mindre enn forhåndsestimatet på −1,8 millioner fat.
Distilattallene viser en mye k...Se mer

Seadrill fikk juling på Oslo Børs – aksjen falt 11,5 prosent

Kort tid etter børsåpning onsdag var Seadrill-aksjen opp nesten 11 prosent, men falt kraftig tilbake gjennom dagen.
Fasit ved børsslutt var et fall på 11,45 prosent, til 3,17 kroner per aksje
Kurshoppet kom etter at John Fredriksens gjeldstyngede riggselskap onsdag morgen meldte at selskapets banker har gått med på å fortsette forhandlingene om en restrukturering frem til 12. september i år.
Samtidig har långivere gått me...Se mer

Hovedindeksen stengte opp 1,11 prosent

Hovedindeksen på Oslo Børs stengte onsdag opp 1,11 prosent til 732,54 poeng.
Dagens mest omsatte aksje ble Subsea 7 som onsdag morgen la frem sterke kvartalstall for andre kvartal, noe som ga en oppgang på 0,59 prosent.
Norsk Hydro slo litt tilbake etter et fall på nesten tre prosent tirsdag, og stengte med en oppgang på 2,05 prosent.
Seadrill informerte onsdag morgen at de har fått utsatt låneforfal...Se mer

Norwegians finansdirektør kjøper 1.500 aksjer

Konstituert finansdirektør i Norwegian, Tore Østby, kjøper 1.500 aksjer i selskapet til 173,65 kroner per aksje - totalt 260.465 kroner.
Østby eier etter handelen totalt 13.122 aksjer i flyselskapet til en samlet verdi av 2,34 millioner kroner med nåværende kurs.
Norwegian aksjen var lenge i negativt terreng på Oslo Børs onsdag, men hopper etter meldingen cirka tre prosentpoeng til 178,60 kroner per...Se mer

Oppgang på Wall Street - Dow ledes an av Boeing og Verizon

Samtlige av de viktigste indeksene i New York stiger fra start onsdag.
Dow Jones Industrial Average er opp 0,35 prosent, godt hjulpet av Boeing (+5,2 prosent) og Verizon (+1,7 prosent)
  • Nasdaq Composite er opp 0,20 prosent
  • S&P 500 er opp 0,13 prosent
AT&T som la frem kvartalstall tirsdag kveld stiger 3,5 prosent fra start, mens Coca-Cola, til tross for å ha levert bedre enn analytikerne ventet, faller 1,5 prosent.

Sterkt resultat fra Boeing

Flyprodusenten Boeing omsatte for 22,74 milliarder dollar i andre kvartal, dette er en nedgang fra 24,76 milliarder i fjor. Dette er også litt lavere enn FactSet-konsensus på 23,03 milliarder dollar, skriver Marketwatch.
Tross lavere inntekter økte Boeing resultatet til 1,76 milliarder dollar, noe som gir resultat per aksje på 2,89 dollar.
Boeing oppjusterer også utsiktene for resten av 2017 til res...Se mer

Ford fikk høyere resultat per aksje enn ventet

Den amerikanske bilprodusenten Ford fikk et resultat per aksje på 56 cent i andre kvartal, mot ventede 43 cent. Inntektene havnet på 39,9 milliarder dollar, mot ventede 37,1 milliarder.
Resultatet for andre kvartal ble på 2 milliarder dollar, eller 51 cent per aksje, sammenlignet med 49 cent ett år tidligere, melder CNBC.
Den nyansatte Ford-sjefen Jim Hackett skal lede arbeidet med å omstille bilpro...Se mer

Coca-Cola tjente mer enn ventet i andre kvartal

Drikkevareselskapet Coca-Cola fikk resultat per aksje i andre kvartal på 59 cent, mot ventede 57 cent. Forrige kvartal stupte lønnsomheten 20 prosent på høyere kostnader i forbindelse med re-franchising.
Coca-Cola uttalte at de var i rute til å møte inntektsmålet for året og at de var på vei mot videre kostnadskutt, skriver CNBC.

Interoil-rally etter testresultat

Interoil Exploration and Production-aksjen stiger kraftig på Oslo Børs.
I 12.16-tiden er aksjen opp hele 18,07 prosent til 7,45 kroner.
Oppgangen kommer etter at selskapet tidligere onsdag meldte om positive testresultater knyttet til oljefunnet Vikingo i Colombia.
I tillegg melder selskapet onsdag at det mandag betalte vel en million dollar i renter på et obligasjonslån.
Oppdatert 12.41: Aksjen er nå...Se mer

EMAS-datter avvikles, kan få store finansielle følger for selskapet

I en børsmelding onsdag informerer EMAS Offshore om at deres datterselskap Lewek Champion PTE Ltd, gjennom en rettsavgjørelse i Singapore er besluttet avviklet.
Per 30. november i fjor skyldte EMAS Offshore 68,8 millioner dollar til Lewek Champion, og avviklingen av selskapet kan dermed få betydelige følger for EMAS finanser.
Finanstilsynet suspenderte i mars handelen i EMAS Offshore som følge av at...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%