Telia selger seg ut av Georgia - tar tap på 700 mill.

Svenske Telia melder at de har fått på plass en avtale om å selge seg ut av Georgia, og dermed fortsetter selskapet sitt arbeid med å selge seg ut av Eurasia-regionen.
Telia har sammen med tyrkiske Turkcell et felles selskap kalt Fintur Holdings som igjen har eid 100 prosent av den georgiske mobiloperatøren Geocell.
Nå selger Fintur eierskapet i Geocell til JSC Silknet, som er Georgias største fasttelefon- og bredbåndsaktør, ifølge en melding fra Telia. Selskapsverdien (EV) på Geocell er satt til 153 millioner dollar i salgsavtalen.
For Telias del betyr salget at de vil motta netto salgsinntekter på 700 millioner svenske kroner etter at medeier Turkcell har fått sitt. Salget fører også til at Telia får et tap i regnskapet som er estimert til totalt 700 millioner svenske kroner.
Det fordeler seg mellom 600 millioner kroner i nedskrivninger som ble gjort i desember og 100 millioner i tap som blir bokført i forbindelse med salget.
Telia skriver at de forventer at transaksjonen gjennomføres i andre kvartal i år.
–Jeg er glad for å kunne annonsere nok et steg i vår innsats for å forlate Eurasia over tid, og fokusere på Norden og Baltikum, sier konsernsjef Johan Dennelind i Telia, i meldingen.
Telia offentliggjorde fredag morgen kvartalstallene for fjerde kvartal, der selskapet blant annet varslet et økt utbytte.

Siste nytt

Aker Solutions nærmere havvindkontrakt verdt milliarder

Aker Solutions har sammen med Siemens Energi blitt varslet om å fortsette med kontrakten med Vattenfall for vindprosjektet Norfolk Boreas utenfor Storbritannia.
Det kommer frem i en børsmelding lørdag.
Vattenfall har fra før valgt de to selskapene som foretrukne leverandører av strømplattformer til det britiske havvindprosjektet.
Prosjektet må fremdeles få godkjennelse fra relevante myndigheter, og V...Se mer

Wall Street falt markant

Slik ligger det an for de toneangivende indeksene på Wall Street ved stengetid fredag:
  • Samleindeksen S&P 500 falt 1,48 prosent
  • Tek-indeksen Nasdaq falt 1,51 prosent
  • Industriindeksen Dow Jones falt 1,70 prosent
Dow Jones-indeksens september-knekk var større enn i finanskriseåret 2008. Og for første gang siden 2009 endte S&P 500 og Nasdaq med en negativ avkastning tre kvartaler på rad, ifølge CNBC.
S&P 500 fikk sitt verste kvart...Se mer

BP sikret kontrakt med Cool Company-skip

BP har sikret et av de få gjenværende tilgjengelige LNG-skipene for 2022, Cool Companys "Golar Ice", ifølge TradeWinds, som peker på rykter i markedet om at dagraten er på 190.000 dollar pr dag for en ettårig kontrakt.

Salamr: trekker kjøp av oppdrettsløyver til fastpris

SalMar kjøpte tidligere i år lisens til å øke kapasiteten med 1.223 tonn laks for 244,6 millioner kroner, men velger nå å oppheve kjøpet.
Kjøpet ble gjort som en del av kapasitetsjusteringen i trafikklyssystemet.
Opphevingen skjer etter regjeringens forslag om grunnrenteskatt på oppdrett i sjø.
– Dette har skapt en situasjon som gjør at selskapet ikke finner det forsvarlig å betale det nevnte vederla...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%