Thin Film inngår cannabis-samarbeid i California

Thin Film Electronics inngår partnerskap med det californiske cannabisselskapet Caliva.
Selskapet skal integrere Thin Films teknologi i sine cannabisprodukter, som er til medisinsk bruk, og legge til rette for at kundene kan få enkel tilgang til selskapet og informasjon om produktet via smarttelefon.
Slik skal Caliva sikre at kundene blir mer informert om hvordan produktet er dyrket frem og hvor kraftig virkning det har, noe som også kan bidra til å øke deres lojalitet, ifølge en melding fra Thin Film.
Amerikanerne brukte over 40 milliarder kroner på cannabis i 2015, ifølge Business Insider.
– På dette raskt voksende området har Thin Film potensialet, nå som operativsystemet iOS 11 vil støtte nærfeltskommunikasjon, til å viske ut grensene mellom trykk og digitalt, til gode for kundene som får vite om tilbud, arrangement, testresultat og annet, sier Caliva-direktør Dennis O'Malley.
Produktene skal være tilgjengelig på utsalgsstedene i tredje kvartal i år.
– Den medisinske marihuanaindustrien utvides og konkurransen mellom salgsstedene øker, og fremadskuende bedrifter som Caliva bruker teknologi for å knytte seg til kundene og bygge varige relasjoner, sier Thin Films konsernsjef Davor Sutija.

Siste nytt

Nordic Nanovector hentet 250 mill. - til rabatt i emisjonen

Bioteknologiselskapet Nordic Nanovector har hentet inn 250 millioner kroner gjennom utstedelse av 17.857.143 nye aksjer til en kurs på 14 kroner per aksje, ifølge en børsmelding.
Nordic Nanovector-aksjen avsluttet til kurs 19,49 kroner onsdag.
Tegningskursen er 28 prosent lavere enn sluttkursen.
De friske midlene skal blant annet brukes til forberedelsene med å søke om godkjenning for legemiddelet...Se mer

Veddemålene på Tesla-knekk faller videre

Tesla var lenge blant aksjene som hadde høyest veddemål på kursfall mot seg gjennom shortsalg, men situasjonen har snudd fullstendig.
Nå er kun 2,7 prosent av de utestående Tesla-aksjene i fri flyt lånt ut til shortsalg, der investorer tjener penger hvis aksjekurser faller og motsatt taper dersom de stiger, ned fra rundt 20 prosent på starten av 2020.
Det fremgår i tall fra det amerikanske analyseb...Se mer

Wall Street avsluttet i minus: Nasdaq ned over én prosent

Alle de tre toneangivende indeksene startet dagen med oppgang, men svingte i løpet av handelen.
Ved stengetid er utviklingen slik:
  • Teknologitunge Nasdaq ned 1,15 prosent
  • Den brede S&P 500-indeksen falt 0,97 prosent
  • Industritunge Dow Jones ned 0,96 prosent
Tirsdag bidro frykt for økte renter til å tynge verdens børser og sende de amerikanske aksjemarkedene nedover.
Oppgang i rentemarkedet sammenfaller o...Se mer

Flyr-ledelsen selger flere tegningsrettigheter

Tirsdag kveld varslet en av flyselskapets Flyrs største aksjonærer, Diva Dugnad as, et salg av seks millioner tegningsrettigheter.
Det i forbindelse med at Flyr i disse dager henter inn 250 millioner kroner i en emisjon garantert av styreleder og hovedaksjonær Erik G. Braathen samt investorer som Arne Fredly og Øystein Stray Spetalen, med flere.
Onsdag kveld fremgår det at Diva Dugnad as har solgt y...Se mer

Belships inngår sale-leaseback-avtale for to skip

Tørrlastrederiet Belships har inngått en avtale om å selge og leie tilbake «Bellight» og «Belforest» for en periode på henholdsvis 10 og 11,5 år
Det fremgår av en melding tidligere onsdag.
Avtalen kommer med en opsjon om å kjøpe tilbake fartøyene under dagens markedsnivåer og det vil ikke være en kjøpsforpliktelse ved utløp av avtalen, opplyses det.
Avtalen har en fast lånerenten for hele avtale peri...Se mer

Wall Street i pluss

Alle de tre toneangivende indeksene på New York-børset startet dagen med oppgang, men har siden svingt.
Like etter klokken 19 er alle i pluss:
  • Teknologitunge Nasdaq er er opp 0,48 prosent
  • Den brede S&P 500-indeksen stiger 0,38 prosent
  • Industritunge Dow Jones er opp 0,18 prosent
Tirsdag bidro frykt for økte renter til å tynge verdens børser og sende de amerikanske aksjemarkedene nedover.
Oppgang i rentemarkedet sammen...Se mer

Endúr får overtredelsesgebyr på 400.000 kroner

På høsten i fjor gikk den tidligere sjefen i Endúr, Hans Olav Storkås, på dagen etter en rapporteringsblemme der selskapet først etter å ha lagt frem halvårsrapporten gjorde et brudd på lånevilkår kjent.
– Vi har ikke hatt god nok kapasitet til å behandle regnskapstallene ordentlig og kom i skade for å gjøre en feil. Det er ikke akseptabelt, sa styreleder Pål Reiulf Olsen til E24 i september i fjor...Se mer

Nordic Nanovector planlegger å hente 250 millioner

Det norske legemiddelselskapet har som intensjon å hente rundt 250 millioner kroner gjennom en rettet emisjon, skriver Nordic Nanovector i en melding onsdag ettermiddag.
De friske midlene skal blant annet brukes til forberedelsene med å søke om godkjenning for legemiddelet Betalutin, i tillegg til å forberede fase tre-studien og lanseringen ut mot markedet.
Den endelige tegningskursen og størrelsen...Se mer

Shippingvinner bykser videre

Containerrederiet MPC Container Ships, som det siste året er opp rundt 445 prosent på Oslo Børs, stiger onsdag rundt åtte prosent – som den andre mest omsatte aksjen.
Oppgangen kommer etter selskapets markedsoppdatering tirsdag kveld, der det blant annet ble kjent at det ligger an til et tilleggsutbytte i første kvartal og at det deretter vil være i gang med utbytter hvert kvartal gjennom 2022.
Samtidig skrev rederiet at «co...Se mer

Freyr og Honeywell inngår samarbeidsavtale

De to New York-noterte selskapene Freyr Battery og Honeywell melder onsdag om en avtale der førstnevnte «vil søke å dra nytte av Honeywells ledende teknologiprodukter, inkludert integrert automatisering, feltinstrumentering og sikkerhet i sin produksjon»
Som en del av samarbeidet vil Honeywell kjøpe 19 GWh battericeller produsert av Freyr i perioden 2023 til 2030 for bruk i deres energilagringssyst...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%