USA bestiller flere våpenstasjoner av Kongsberg Gruppen

Kongsberg Gruppen melder at den amerikanske hæren har lagt inn en bestilling for flere våpenstasjoner av typen Protector RWS Low Profile i Crows-serien. Ordren er verdt 330 millioner kroner, ifølge en børsmelding fra det norske selskapet.
Ordren kommer som et påfyll i rammeavtalen som den amerikanske hæren inngikk med Kongsberg Gruppens forsvarsselskap Protech Systems i 2012. Crows er en samlebetegnelse for Kongsbergs fjernstyrte våpenstasjoner som kan monteres på alt fra pansrede kjøretøy til militære marinefartøy.
Denne ordren er for en våpenstasjon som er mer kompakt og har en lavere profil enn de andre modellene, og Protector RWS-enhetene skal brukes på amerikanske M1A2 Abrams tanks. Kontrakten inkluderer også reservedeler og tilhørende ingeniørtjenester.
– Denne kontrakten bekrefter Kongsbergs solide forhold med den amerikanske hæren og bestillingen (...) bekrefter deres videre satsing, sier Pål Bratlie, direktør for Protech Systems i forsvarsdivisjonen Kongsberg Defense & Aerospace.
De fjernstyrte våpenstasjonene til Kongsberg Gruppen er verdensledende og gjør det mulig å operere våpenstasjoner mens man sitter beskyttet inne i kjøretøyet det er montert på. Våpenstasjonene kommer i en rekke varianter og kan utstyres med forskjellige typer våpen og kaliber.
Totalt har 18 land kjøpt Protector-systemet så langt.

Siste nytt

DNB-Bjerke: – Ingen vil gå i fakkeltog for Oslo Børs

DNBs toppsjef Rune Bjerke skriver i et leserinnlegg i Dagens Næringsliv om de potensielt negative konsekvensene ved et salg av Oslo Børs til utenlandske eiere, onsdag.
I leserinnlegget skriver Bjerke blant annet: «Det er ingen som går i fakkeltog for å beholde Oslo Børs på norske hender, men vi må sikre kapitaltilgangen til norske bedrifter».
Han skriver videre at det er ufortjent at ingen går i f...Se mer

Nye skatteregler gir resultateffekt på 4 milliarder

Ved lov av 20. desember vedtok Stortinget nye skatteregler, med tilhørende overgangsregler, for livsforsikring- og pensjonsforetak.
Det medfører at DNB Livsforsikring vil ha en skatteinntekt på rundt fire milliarder kroner for 2018, ifølge en melding tirsdag.
Regnskapsmessige effekter for DNB vil være en resultateffekt i fjerde kvartal på rundt fire milliarder, som føres som inntekt under skattekos...Se mer

Miljømyndigheter gir Hydro grønt lys i Brasil

Verdens største aluminaraffineri tar et viktig skritt mot å gjenåpne full produksjon, men Norsk Hydro venter fortsatt på tillatelse fra domstol.
I en børsmelding natt til onsdag skriver Norsk Hydro at miljødirektoratet Semas fjerner produksjonsforbudet ved selskapets Alunorte-anlegg i Brasil.
Semas er direktoratet for miljø og bærekraft i den brasilianske staten Pará. Direktoratet har nå gitt ut e...Se mer

Oljeprisen på stigende front – snuser på 61 dollar

Nordsjøolje stiger 0,23 prosent til 60,74 dollar per fat onsdag morgen. Også i løpet av tirsdag steg prisen, som nå ligger godt over en dollar høyere enn den gjorde tirsdag morgen.
Tirsdagens løft kom ifølge Reuters etter Kina lovte nye skattegrep for å stimulere økonomien. Bekymring for en lavere etterspørsel fra Kina, som er verdens største importør av råolje, har tynget prisen i det siste.
Samtidig kom det amerikanske e...Se mer

Asia-børsene blandet tross tydelig Wall Street-oppgang

Det er en blandet utvikling på børsene i Asia, til tross for at Wall Street endte med solid oppgang tirsdag.
Tirsdag fikk globale markeder et løft ledet av Kina, etter at landets myndigheter signaliserte nye skattekutt for å stimulere økonomien.
Den optimismen ser ut til å ha visnet onsdag, skriver Financial Times. Samtlige segmenter er i minus på Hang Seng-indeksen.
I Tokyo ledes børsfallet av energ...Se mer

Finansdirektøren i Snap går av - aksjen faller

Tim Stone går av som finansdirektør i Snap, selskapet bak bildedelingstjenesten Snapchat. Aksjen faller 7,49 prosent i etterhandelen på Wall Street.
Stone går av for å følge nye muligheter, skriver selskapet i en melding. Han kom inn i selskapet i mai 2018 fra Amazon.
Stones avgang kommer etter at flere andre med toppstillinger i selskapet har gått av.
Snap skriver også at de vil legge frem resulta...Se mer

Frontline øker i renseanleggselskap

John Fredriksens tankrederi Frontline øker i selskapet Feen Marine Scrubbers (FMSI), som har spesialisert seg på renseanlegg på skip.
Det kommer frem av en børsmelding.
Frontline øker eierskapet til 28,9 prosent. Det skjer etter at FMSI kjøpte en andel på 30,8 prosent i FMSI fra Bjørnar Feen, som er grunnleggeren av selskapet.
I fjor sommer gikk Frontline inn i selskapet, og satset med det på såka...Se mer

Komplett Bank bommer på forventningene om lån

Forbrukslånsbanken Komplett Bank kommer tirsdag kveld med en oppdatering fra regnskapet i forkant av de offisielle tallene legges frem for fjerde kvartal og hele 2018.
Totale nettolån endte på rundt 7,85 milliarder kroner i perioden som endte i desember 2018. Justert for valutaeffekter var beløpet på 7,73 milliarder kroner.
Det er under den tidligere guidingen på 8,0–8,3 milliarder kroner.
De lavere enn ventede nettolån...Se mer

Toppsjefen i Komplett Bank går av umiddelbart

Raimond Pettersen går av som toppsjef i Komplett Bank med umiddelbar virkning, skriver forbrukslånsbanken i en børsmelding.
Pettersen har som selskapets grunnlegger og sjef vært med siden oppstarten av selskapet. Han vil fremover gå over i rollen som strategisk rådgiver i selskapet.
– Det har tatt på å bære ansvaret som toppsjef, og per nå har jeg ikke energien som kreves for å effektivt lede sels...Se mer

Netflix-aksjen steg kraftig etter varsel om prishopp

Netflix øker abonnementprisene sine i USA mellom 13 og 18 prosent. Det er den største prisøkningen i landet siden selskapet startet opp for 12 år siden, skriver CNBC.
Aksjene i selskapet steg 5 prosent i tidlig handel på Wall Street etter nyheten. Deretter fortsatte oppgangen, og aksjen endte opp 6,52 prosent.
Det er fjerde gang Netflix øker prisene i USA. Dette er imidlertid første gang de økte pr...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%