I samarbeid med CMC Markets

Verdens største hedgefond vedder 111 mrd. på Europa-ras

Bridgewater Associates, verdens største hedgefond, har mer enn firedoblet sine shortposisjoner i Europa denne måneden, skriver Bloomberg.
Etter å ha shortet Siemens for 1 milliard dollar, har hedgefondet veddet mot europeiske aksjer for til sammen 14 milliarder dollar, tilsvarende 111 milliarder kroner.
I Tyskland har Bridgewater også shortet Adidas-aksjer. Og i Italia, hvor det vil avholdes et betydningsfullt valg i mars, har de gjort det samme i selskap som Intesa Sanpaolo, Enel og Eni.
Firmaet vedder også mot europeiske energi-, industri- og byggselskaper.
Bridgewater-grunnlegger Ray Dalio advarte på World Economic Forum i Davos forrige uke at dollarens svekkelse den siste tiden skaper økt stimulans til et allerede stimulert globalt marked. På mandag skrev han på LinkedIn at han frykter den neste økonomiske nedturen, men at han ikke tror den kommer med det første.

Siste nytt

Harley-Davidson skal flytte produksjon etter EU-toll

Motorsykkelprodusenten Harley-Davidson sier ifølge Financial Times at de planlegger å flytte produksjon av motorsykler ment for det europeiske markedet ut av USA.
Det som et resultat av straffetollen fra EU som trådte i kraft på fredag, hvilket var et svar på USAs toll på stål og aluminium.
EU-tollen vil ifølge Harley-Davidson medføre økte kostnader på opptil 100 millioner dollar i året, eller ove...Se mer

Marine Harvest deler ut 700.000 aksjeopsjoner i bonus

I forbindelse med sitt bonusprogram til ledende ansatte i Marine Harvest, gir selskapet mandag ut 717.815 aksjeopsjoner i selskapet. Hver opsjon gir mulighet til å kjøpe en aksje for 69,04 kroner. Det melder selskapet i en børsmelding.
Dermed kan de ledelsen i selskapet kjøpe aksjer med rundt 95 kroner i rabatt, etter mandagens kurs. En aksje koster klokken 13 mandag 164,15 kroner.
Disse insiderne har fått opsjo...Se mer

TV 2 og Telenor enige om ny distribusjonsavtale

1. juni gikk den forrige avtalen mellom TV 2 og Telenor ut. Nå bekrefter TV 2 at de har kommet til enighet med selskapet som gjør at Canal Digitals kunder også fremover vil få glede av TV 2s kanaler.
– Vi er tilfredse med innholdet i avtalen og ser frem til et godt samarbeid med Telenor i årene framover, sier TV 2-sjef Olav T. Sandnes i en melding.
Han mener TV 2 og Telenor har et særskilt ansvar...Se mer

Kristiansand kommune hever Goodtech-kontrakt

Goodtech har mandag mottatt melding fra Kristansand kommune om heving av kontrakt E61 Maskin og Prosess for Odderøya renseanlegg, inngått i september 2015. Det skriver selskapet i en børsmelding.
Det går frem av meldingen at Kristiansand kommune hevder vesentlig mislighold av kontraktsforpliktelsene, blant annet på bakgrunn av forsinket utbedring av sveisearbeid.
Goodtech skriver at de er overrask...Se mer

Europeisk strømgigant satser i Sør-Amerika

Italienske Enel, som ifølge egne sider er Europas største selskap innen strøm og gass, målt i antall kunder, kom mandag ifølge nyhetsbyråret Reuters til enighet om en avtale med det latin-amerikanske internettselskapet Ufinet.
Avtalen kan bli verdt 2 milliarder euro, tilsvarende 18,9 millarder norske kroner. I første omgang skal underavdelingen Enel X kjøpe 21 prosent av Ufinet for 150 millioner e...Se mer

Styrelederen vil ha redegjørelse om ansettelsen

Styreleder Gunnar Bovim i Innovasjon Norge sier til Dagens Næringsliv at han forventer en redegjørelse om ansettelsen av Kathrina G. Andresen.
– Styret har ikke diskutert det, jeg går ut fra at vi får en redegjørelse fra administrasjonen i styremøte på fredag, sier Bovim til DN.
Og redegjørelsen vil komme, signaliserer pressekontakt Kristin Welle-Strand i Innovasjon Norge.
– Det er helt naturlig at det...Se mer

Fallet på Oslo Børs tiltar

Som på de asiatiske børsene faller aksjene på Oslo Børs mandag morgen.
Hovedindeksen er startet dagen med et beskjedent fall, som senere har tiltatt. Ved lunsjtider står Hovedindeksen på 872,82 poeng, ned 1,01 prosent fra fredagens sluttkurs.
Helgens sedvanlige utspill fra Donald Trump om skjerping av handelssanksjonene mot Kina, trekkes frem som en hovedgrunn til nedgangen. Trump har blant annet...Se mer

Storbritannias største meglerhus raser på børs

Countrywide Properties, Storbritannias største meglerhus, har fått skrapt vekk over en femtedel av selskapets verdi mandag.
Det kraftige børsfallet, som i 10:45 norsk tid ligger på 21,75 prosent, kommer etter selskapet avslørte planer om å hente rundt 100 millioner pund, tilsvarende 1,07 milliarder kroner, fra investorer.
Planene kommer ifølge The Guardian etter selskapets fjerde profittadvarsel på...Se mer

Bred nedgang på europeiske børser

Uken starter i rødt på de fleste toneangivende indeksene i Europa. Det er handelskonflikten og migrasjonsutfordringene som preger børsmarkedet i inngangen på årets siste juni-uke, skriver CNBC.
Danske Ambu leder an på den europeiske vinnerlisten. Aksjen stiger over 10 prosent på nyheten om at JPMorgan har gitt selskapet god rating.
Videre fortsetter nedgangen for bilprodusentene i frykt for at Tru...Se mer

Byggma kjøper eiendeler i konkursbo

Det børsnoterte selskapet Byggma offentliggjør mandag at de har inngått avtale med konkursboet til Smartpanel AS, om kjøpj av eiendeler i boet, det fremkommer av en børsmelding.
Byggma opplyser videre at de ønsker å starte produksjon så snart som mulig.
Det forutsettes at Konkurransetilsynet godkjenner avtalen før den trår i kraft.

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%