I samarbeid med CMC Markets

Wall Street fortsetter opp etter Trump-fallet

Etter et markant fall onsdag denne uken snudde aksjemarkedet i USA opp igjen torsdag, og fredag ser utviklingen ut til å fortsette:
  • Dow Jones Industrial Average starter opp 0,2 prosent
  • Nasdaq Composite starter opp 0,4 prosent
  • S&P 500 starter opp 0,3 prosent
Samlet sett ser det likevel ut til at aksjemarkedet i USA vil ende ned denne uken, såfremt vi ikke får en kraftig opptur i løpet av ettermiddagen og kvelden.
Deutsche Bank viser til et roligere politisk nyhetsbilde som årsaken til at aksjemarkedet har hentet inn noe av det tapte igjen.
– Om den seneste perioden med volatilitet under Trump vil fortsette, avhenger av hva Comey faktisk har på presidenten, men det kom ikke mye nytt frem i går. Det har hjulpet amerikanske aksjer til å hente seg inn igjen, skriver strateg Jim Reid og analytiker Craig Nicol til bankens kunder fredag, melder Marketwatch.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 - 06:00

Siste nytt

Teknologi-fall på Wall Street

Nasdaq Composite-indeksen falt 0,29 prosent mandag, mens Dow Jones og S&P 500 akkurat endte i pluss med henholdsvis 0,07 og 0,03 prosent.
På Nasdaq falt flere av de største teknologiselskapene. Googles morselskap Alphabet falt 1,4 prosent, Facebook-aksjen falt 1 prosent, Apple-aksjen falt 0,2 prosent og Tesla-aksjen falt 1,6 prosent.
Hertz-aksjen gjorde imidlertid et kraftig rykk etter at det ble...Se mer

Hertz-aksjen hopper av bil-deal med Apple

Hertz-aksjen hoppet opp etter at nyheten om at selskapet skal samarbeide med Apple om en liten flåte selvkjørende biler. I skrivende stund er Hertz-aksjen opp 16,7 prosent, med en prislapp på 11,12 dollar.
Prishoppet er det andre mandag, etter at Avis-aksjen hoppet skikkelig da det ble klart at det selskapet har gjort en avtale med Alphabet-eide Waymo.
Det er foreløpig ikke klart hvordan samarbei...Se mer

Jojo-utvikling for oljeprisen

Prisen på et fat nordsjøolje (brent) falt med 60 cent på kort tid rundt klokken 16 mandag. På sitt laveste var den nede i 45,01 dollar fatet.
Siden har imidlertid prisen hoppet opp igjen. Klokken 18 er prisen på et fat nordsjøolje 45,77 dollar.
Oljeprisen falt til 45,01 dollar fatet, men har siden løftet seg igjen.
Foto: Infront

Norwegian frem på flat børs

Hovedindeksen på Oslo Børs falt 0,02 prosent mandag til 693,17 poeng.
Blant vinnerne er flyselskapet Norwegian som, tross passasjertrøbbel, stiger 2,7 prosent til 244,0 kroner. Ifølge en dagsfersk analyse fra DNB Markets er det mindre nedisde i Norwegian på grunn av nylig annonserte salg- og tilbakekjøpsavtaler for et tosifret antall fly.
Børsens mest omsatte aksje Statoil opplevde en nedgang på 0...Se mer

Wall Street åpner uken med opptur

Wall Street stiger fra start i mandagens handel. Dow Jones er opp 0,28 prosent, Nasdaq stiger 0,47 prosent mens S&P 500 er opp 0,32 prosent.
Markedene lar seg dermed ikke skremme av at statistikken over varige goder kom inn svakere enn ventet.
Oppgangen følger smått positiv utvikling før helgen og en grønn børsdag i resten av verden mandag.

Mot oppgang i USA

Førhandelen på Wall Street indikerer en positiv åpning mandag. «Futtene» på Dow Jones er opp 0,30 prosent, Nasdaq 0,48 prosent og S&P 500 0,28 prosent.
Åpningen følger en grønn børsdag i både Europa og Asia.
Det har før åpningen kommet statistikk over salg av såkalte varige goder. Disse falt med 1,1 prosent i mai, mot en ventet nedgang på 0,4 prosent.

Norwegian-opptur etter oppgradering

Passasjerproblemer til tross – flyselskapet Norwegian er blant vinnerne på Oslo Børs mandag. Aksjen stiger 2,36 prosent til 243,3 kroner.
DNB Markets skriver i en dagsfersk analyse at de ser mindre nedside i Norwegian. Dette skyldes nylig annonserte salg- og tilbakekjøpsavtaler for et tosifret antall fly, hvilket er ventet å få en større positiv kontantstrømseffekt i tredje kvartal.
Meglerhuset ligger for øvrig l...Se mer

RenoNorden er politianmeldt

Arbeidstilsynet har politianmeldt avfallsselskapet RenoNorden for brudd på Arbeidsmiljøloven. Det melder selskapet i en børsmelding.
Anmeldelsen har kommet etter at Arbeidstilsynet gjennomførte en kontroll av selskapets virksomhet i Hamar i mars i år. RenoNorden hevder selskapet selv varslet Arbeidstilsynet om brudd på overtidsreglene i loven.
RenoNorden-aksjen var opp så mye som 8,5 prosent mandag...Se mer

Plutselig fall i gullprisen

Mandag falt gullprisen med nesten 20 dollar på noen få sekunder. Uten tilsynelatende spesiell grunn sank prisen fra 1.254 dollar per unse til 1.236 dollar.
Prisen hentet seg riktignok inn igjen kort tid etter, men fortsatt er prisen ned over én prosent til 1.243 dollar per unse.
Så langt i år har gullprisen steget over åtte prosent.
Gullprisene falt i kjølvannet av Donald Trumps seier i det amerika...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%