I samarbeid med CMC Markets

Wall Street-indeks går mot beste dag på fem uker

Dow Jones Industrial Average stiger over den psykologisk viktige grensen på 23.000 poeng midtveis i handelen på Wall Street onsdag.
Indeksen er på vei mot sin beste dag siden 11. september.
Solide inntjeningstall fra selskaper som har levert kvartalsrapporter og håp om skattekutt som vil sette fart på markedet bidrar til å sende Wall Street i pluss.
  • Dow Jones stiger 0,70 prosent til 23.159,55 poeng.
  • S&P 500 er opp 0,17 prosent til 2.563,71 poeng.
  • Nasdaq Composite er opp 0,16 prosent til 6.633,94 poeng.

Siste nytt

Åtte færre aktive rigger i USA

Antallet aktive rigger i USA falt forrige uke. Det ble totalt sett åtte færre aktive rigger, noe som gjør at det totale antallet aktive rigger er nede i 1.046. Det viser den ferske riggtellingen fra Baker Hughes.
Totalt sett er det nå 96 flere aktive rigger enn hva som var tilfelle på samme tid i fjor.
På motsatt akse har det blitt 14 flere aktive rigger i Canada den siste uken. Det er nå fem flere...Se mer

Vil åpne for dataoverføring på tvers av plattformer

Facebook, Google, Twitter og Microsoft har sammen stiftet The Data Transfer Project (DTP). Prosjektet vil gjøre det mulig å dele innhold, kontakter og annen data på tvers av plattformene til selskapene.
Ett av hovedmålene til DTP er å bidra til at teknologiselskaper skal bruke standardiserte datamodeller. På sine nettsider skriver DTP at dette vil føre til at brukerne, og ikke plattformeierne, vil...Se mer

Apple Watch og Fitbit kan bli påvirket av Trump-toll

Trumps planlagte 10-prosenttoll på 6.031 kinesiske importvarer kan ha en innvirkning på amerikanske elektronikkprodukter, skriver nyhetsbyrået Reuters.
Ifølge en redegjørelse av U.S. Customs and Border Protection er det produkter fra Apple, Fitbit og Sonos som kan bli utsatt for tollen.
De aktuelle modellene er:
  • Apple – Apple Watch
  • Fitbit – Charge, Charge HR og Surge-modellene
  • Sonos – Play: 3, Play: 5 og SU...Se mer

Oljeservicegigant leverer som forventet

Schlumberger, verdens største børsnoterte oljeserviceselskap, leverte et resultat for andre kvartal på 430 millioner dollar fredag. Dette er et resultathopp fra samme periode i fjor da selskapet leverte et resultat som var 74 millioner dollar i minus.
Resultatet per aksje endte på 0,43 dollar, noe som er i tråd med forventningene til analytikere. Aksjen faller 0,18 prosent på Wall Street fredag ett...Se mer

Manpower bommer på forventningene

Det amerikanske bemanningsbyrået leverte fredag et kvartalsresultat på 143,4 millioner dollar, opp 22,6 prosent fra året før.
Resultatet per aksje endte på 2,17 dollar. Dette er 0,16 dollar lavere enn konsensusforventningene til analytikere, skriver Nasdaq.
Årlig omsetningsvekst for virksomheten i Nord-Europa var på 7 prosent medberegnet kursbevegelser. Målt med konstant vekslingskurs, var veksten...Se mer

Solstad Farstad inngår avtale med kreditorene

Etter flere ukers avdrags- og renteutsettelser melder Solstad Farstad fredag ettermiddag at de har inngått avtaler med Solship Invest 3s (SI-3) kreditorer om en finansiell restrukturering av selskapet.
Avtalen innebærer en utsettelse av planlagte avdrag til 31. desember 2019. Det skal totalt dreie seg om avdrag på totalt 48 millioner dollar, tilsvarende 393 millioner kroner. Omstruktureringen inne...Se mer

Negativ ukeslutt på Europa-børsene

De europeiske børsene falt, etter at president Donald Trump torsdag kveld kritiserte sitt eget lands sentralbank for å ville øke rentene i gode tider.
Det er spesielt bankaksjene som befinner seg under press etter Trumps kommentarer, skriver CNBC.
Også aksjer knyttet til grunnleggende ressurser og bilproduksjon faller.
I Storbritannia har overvåkningstilsynet i finanssektoren oppfordret bankene til...Se mer

Stengte opp 0,13 prosent - XXL med tidenes børsfall

Hovedindeksen endte til slutt opp 0,13 prosent på 876,82 poeng.
Den største taperen var i dag XXL. Aksjen stengte ned 26,14 prosent etter at selskapet leverte skuffende resultater for andre kvartal.
Kepler Cheuvreux-analytiker Christian Olsen Nordby mener at hard konkurranse om markedsandelene gjorde at XXL måtte selge produktene til en billigere pris enn planlagt.
På toppen av omsetningslisten fi...Se mer

Flatt på Wall Street etter flere Trump-utspill

Det kan virke som at Wall Street har latt sommerdvalen falle inn over indeksene. Klokken 19.40 er det forholdsvis flatt på de toneangivende indeksene.
Dow Jones stiger 0,05 prosent, S&P 500 er opp 0,01 prosent, Nasdaq stiger mest med sine 0,15 prosent.
Flere uttalelser fra Trump om å eskalere handelskrigen har preget fredagen. Blant annet sa han i et intervju med CNBC at han er klar til å innføre t...Se mer

Trump langer ut mot Fed på nytt – dollaren faller

Fredag ettermiddag sender president Donald Trump en ny salve rettet mot den amerikanske sentralbanken.
Dette skjer under et døgn etter at han i et intervju med CNCB uttalte at han er svært lite begeistret for Federal Reserves planer om å heve styringsrenten snart.
I to meldinger på Twitter skriver presidenten nå at «USA bør ikke bli straffet fordi vi gjør det så bra. Å stramme til nå vil skade alt...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%